Як правильно приготувати картоплю

Як правильно приготувати картоплю

Картопля – корисний овоч , але дуже важливо те , як він приготований. Якщо ви дізнаєтеся як правильно приготувати картоплю , то зможете отримати з нього максимум користі.

Картопляні чіпси і картопля фрі повністю нездоровий варіант. Корисна картопля – запечена , до того ж в шкірці.

Як правильно приготувати картоплю

Один середній запечений бульба картоплі з шкіркою вагою 173 г містить : 161 калорію , 4 г білка , 4 г клітковини.

Картопля джерело вітамінів і мінералів. Один запечена картопля містить 28 % рекомендованої денної дози вітаміну С і 10 % заліза , 27 % вітаміну В6 , 14 % – фолієвої кислоти , 926 мг калію.

37 г вуглеводів в одному бульбі печеної картоплі забезпечить енергією , якщо вас цікавить правильна дієта (рекомендована норма від 45-64 відсотків калорій щодня слід вживати з вуглеводів ) . Але якщо ви очистите картоплю від шкірки , то ви отримаєте тільки половину клітковини і на 240 г менше калію.

Звичайно , якщо ви за здоровий спосіб життя , то їжте картоплю без сметани і сиру , є і більш корисні страви з картоплі. Можна заправити печена картопля грецьким йогуртом , рубаною зеленню або іншими овочами.

А якщо не можете відмовитися від картопляного пюре , то варіть картоплю з шкіркою , потім очистіть і додайте оливкову олію з часником замість вершкового масла. Печеня вийде ароматним з додаванням невеликої молодої картоплі в шкірці , розмарином і оливковою олією.

Для любителів картоплі фрі ( чіпсів ) є більш корисний варіант : нарізану скибочками картоплю окропити кулінарним спреєм з оливковою олією і помістити на грати в грубку , вийде не менш хрустка , але й не шкідлива картопля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *