Як розширити асортимент страв і не порушити дієту?

Як розширити асортимент страв і не порушити дієту?

При зниженні ваги у нас можуть виникнути проблеми з мотивацією через приїлися одноманітних страв. При цьому якщо ми розширюємо свій щоденний асортимент , то цілком імовірно , що почнемо з’їдати більшу кількість їжі. Як зробити так , щоб ми їли не одне і те ж день у день і худнули ?

Як розширити асортимент страв і не порушити дієту?

Вже давно відомо , що коли ми їмо з шведського столу , то з’їдаємо більше , ніж, якби замовили одну порцію особисто для себе. Так само відбувається і з вибором під час домашнього обіду. Краще дізнатися , як варити пшоняну кашу на молоці , яка багата клітковиною і надовго залишає відчуття ситості , ніж поставити перед собою різноманітні страви і з’їсти їх за один прийом їжі (наприклад , хліб , масло , сир , фрукти і салат) .

У дослідженні , проведеному в Оксфордському Університеті , учасникам першої групи було запропоновано обід з чотирьох різних страв: сосиски , хліб , масло і десерт з бананів і шоколаду. Другій групі запропонували з’їсти чотири порції з одним продуктом. Обидві групи їли до повного насичення.

Результати дослідження показали , що в групі , якій була запропонована різноманітна їжа , було з’їдено на 44 % більше , ніж у тій , де учасники отримали один і той же компонент в чотирьох працях . Страви на основі невеликого вибору продуктів харчування сприяють підтримці ваги на регулярній основі. Різноманітність вибору продуктів у щоденному раціоні може з часом сприяти розвитку ожиріння.

Іншими словами , обід , який складається з групи постійних продуктів , без надмірностей може стати важливим інструментом у плануванні харчування для збереження ваги або схуднення. Це значно зменшує апетит і зберігає почуття ситості.

Для того щоб розширити асортимент страв не купуйте великі кількості продуктів. Вибирайте на користь сезонних фруктів , які можуть зникнути з продажу , наприклад , цитрусові , гранати. А фрукти , які є на прилавку завжди , можуть почекати (банани , яблука) . Купуйте тільки два види фруктів , щоб не піддатися спокусі і з’їсти занадто багато. Це стосується будь-якого виду продуктів. Купуйте обмежений асортимент продуктів, тим самим зменшуючи ризик переїдання .

Читати ще :  Молочно-рослинна дієта

Для того щоб уникнути пересичення одноманітними стравами , можна вносити невеликі зміни з доповненням знайомих продуктів. Наприклад , салат , який може змінитися з додаванням груші , граната або родзинок . Теж можна зробити з корисними пластівцями , які ви їсте на сніданок (з корисними харчовими волокнами ) , додайте в них свіжий фрукт або один вид горіхів.

Для обіднього меню можна замість звичайного салату , який йде до гарніру використовувати свіжі перці . Якщо дрібно нарізати помідори з цибулею , змішати з рисом , то всередину свіжого болгарського перцю можна скласти цю суміш з додаванням невеликої кількості оливкової олії. Вийде нове блюдо зі звичайних продуктів , які ви їсте кожен день.

Не перестарайтеся з різноманітністю продуктів і на вечерю. З’їжте блюдо з одного виду білкових продуктів або один вид салату. Під час схуднення або для збереження досягнутих результатів додавайте невеликі зміни у ваші звичні страви , щоб не вони не приїдалися .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *