Як зберегти вітаміни

Як зберегти вітаміни

У зимовий час ми прагнемо запасатися вітамінами , інакше будуть частенько мучити застуди. Звичайно , ми відразу кидаємося на фрукти та овочі , але не завжди , то , що ми їмо кілограми рослинної їжі , призводить до поглинання повноцінних вітамінів.

Як зберегти вітаміни

Тому що при зберіганні і кулінарній обробці частина з них безслідно випаровується. Ось деякі поради , як зберегти вітаміни :

  •     Наливайте поменше води в каструлю. Чим менше рідини при варінні овочів , тим більше в них зберігається вітамінів і мікроелементів.
  •     Фрукти очищайте перед їжею, не нарізайте їх часточками , при цьому втрачається велика частина вітаміну С.
  •     Нарізані овочі краще зберігати окремо , а змішувати тільки перед їжею.
  •     Салати зі свіжих овочів приправляти краще безпосередньо перед їжею.
  •     Свіжі фрукти та овочі кладіть у киплячу воду. Не залишайте після приготування їх у воді , так і губляться цінні вітаміни і мінеральні солі.
  •     Зберігайте приготовані овочі не більше 3 годин , а картопля не більше години. При повторному розігріванні втрачається весь вітамін С.
  •     Очищену картоплю краще не тримати у воді , в перші півгодини вітамін С зменшиться на 40 відсотків. Чим дрібніше порізаний картопля , тим він буде менш корисний. У відварному картоплі більше вітамінів , ніж у смаженому . Ну , і він , звичайно, менш калорійний.
  •     У зимових заготовках варення і компоту майже не залишається вітаміну С , краще заморожувати ягоди і фрукти.
  •     Заморожені овочі та фрукти не треба розморожувати , вони самі розморозяться в процесі приготування.

І звичайно , якщо ви вирішили схуднути , то кращою заміною калорійних і жирних продуктів будуть овочі та фрукти. Замість звичайного перекусу погризіть одне яблуко , а макаронні вироби поміняйте на гарнір із заморожених або свіжих овочів. Тим більше що сучасні магазини пропонують величезний асортимент , від екзотичних фруктів , до найпростіших коренеплодів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *