Як зробити святкове меню більш корисним

Як зробити святкове меню більш корисним

Усі люблять свята, особливо , Новий рік і день народження , але краще за все не переїдати , навіть якщо у вас ювілей або інша знаменна подія. Як зробити святкове меню більш корисним , щоб не довелося сідати на дієту після такого рясного урочистого столу?

Як зробити святкове меню більш корисним

У першу чергу треба подумати про калорійність страв , до речі , з’явилася велика кількість смачних і корисних рецептів на vkusnoe.biz Якщо скласти нове меню , яке буде менш жирним , то настрій після Свята не буде зіпсованим .

салати

  •     Щоб салати були більш корисними , наріжте овочі великими шматочками , тоді вони не втратять поживну цінність. Дрібно нарізані овочі після приготування через три години вже не будуть містити велику кількість вітамінів і мінералів.
  •     Додавайте в салати оливкова або рапсове масло , що містять велику кількість корисних жирних кислот.
  •      Якщо в салат входять горіхи , наприклад , кедрові або волоські , то майте на увазі , що вони не тільки дуже корисні , але й містять велику кількість жирів . Не стискаючи палицю з такими добавками.
  •      Якщо салати містять соуси , то важливо вибирати ті , які вважаються легкими або майонез не більш ніж 9 % жирності.

овочеві страви

  •      Овочі краще вживати разом з шкіркою , в ній міститься більше вітамінів і клітковини. Наприклад, картопля і буряк краще готувати з шкіркою , щоб зберегти їх поживну цінність.
  •     Коли варяться овочі , краще додавати їх в киплячу воду , а не кип’ятити її разом з овочами , так зберігається їх поживна цінність.
  •      Баклажани майже у всіх стравах вимагають обсмаження , що перетворює їх з овочів з 0 % жирності в продукт з 70% жирності. Найкраще приготувати цей « заморський фрукт » в грилі або духовці.
  •     Заморожені овочі по живильній цінності практично не відрізняються від свіжих овочів. Найкраще розморожувати їх перед приготуванням , щоб не втратити вітаміни і корисні речовини.
  •     Додайте в святкове меню овочі різних кольорів , завдяки чому ваш стіл буде виглядати дуже красиво , і ви отримаєте більше користі від трапези .
Читати ще :  Як уникнути захворювань ніг

м’ясні страви

  •     Для святкового меню вибирайте менш жирні сорти м’яса , а також курку без шкірки , індичку або курячу грудку . Уникайте хот -догів , гамбургерів , шашликів , баранини.
  •     Найкраще молоти м’ясо самим, а не купувати в магазині , так ви зможете обрізати зайвий жир і знизити кількість холестерину у вашій порції.
  •     У яловичий фарш можна додати мелене м’ясо індички , вона містить менше жиру і холестерину і не впливає на смак.

запіканки

  •     Вибирайте рецепти запіканок без тесту в нижній частині , яке збільшує калорійність порції.
  •     Краще використовувати сир від 3-5 % жирності , а солоні сири до 5% жирності. Можна додавати в запіканки сметану або йогурт , а також тверді сири до 9% жирності.
  •      Замість борошна краще додавати вівсяні пластівці , що містять харчові волокна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *