Як зробити випічку більш корисною

Як зробити випічку більш корисною

Звичайно , сама по собі випічка не найкращий варіант для дієтичного харчування , але немає ніякого приводу відмовляти собі в улюблених ласощах . Тим більше що після того , як закінчиться дієта , почнуться звичайні будні , коли пироги і кекси так і будуть спокусливо маячити перед вашими очима.

Як зробити випічку більш корисною

Як же зробити так , щоб продовжувати пекти смачні пироги і при цьому не переживати про здоров’я і зайвій вазі ? Просто переглянете всі продукти , які ви кладете в тісто , і зробіть його менш жирним і більш корисним. Чим можна замінити інгредієнти , щоб у вас вийшла дієтична випічка ?

масло

Почнемо з масла або з маргарину , адже не один кекс не обходиться без жирів. Замініть вершкове масло рослинним. У вершковому маслі або маргарині знаходяться транс -жири , які зовсім не корисні для здоров’я , до того ж при випічці вони піддаються термічній обробці , що погіршує становище. Кращою заміною можуть стати рослинні масла. Наприклад , коли ви замішуєте тісто для кексу , то заміна масла ніяк не вплине на смак і текстуру готового виробу. Рекомендується використовувати соєву або рапсове масло ( канола ) . До речі , про користь ріпакової олії ви зможете подивитися ролик внизу. Якщо ви хочете особливого смаку , то можна додати кунжутне або горіхове масло , наприклад , до випічки з сухофруктами.

Пропорція при заміні олій: 100 грам вершкового масла або маргарину = ½ склянки рослинного масла.

Для дотримання дієти не варто забувати і про кількість жиру , адже в більшості рецептів випічки його предостатньо . Незважаючи на те , що жири покращують аромат , вони також додають велику кількість калорій. У кожній склянці (або 200 г вершкового масла ) міститься 1800 калорій.

Як же зменшити кількість жиру? Для того щоб не відразу зіпсувати ваш улюблений кекс або іншу випічку , робіть це поступово. Спочатку зменшіть на ¼ порцію масла , після того , як спробуєте на смак , наступного разу ще небагато. Це стосується і варіанту , якщо ви вирішили не прощатися з вершковим маслом. Щоб додати до вашої випічці смак і вологу , можна додати яблучне пюре замість масла або маргарину. Замініть ¼ склянки олії на ¼ склянки яблучного пюре.

Читати ще :  Нове дослідження: полуниця може запобігти цукровий діабет

цукор

Будь солодка випічка містить велику кількість цукру. Білий рафінований цукор найменше рекомендується для дієтичного та корисного харчування . Можна вибрати більш корисні підсолоджувачі . Наприклад , коричневий цукор , він, звичайно , не самий корисний , але все-таки краще білого.

Замість цукру можна додавати мед або сироп з фініків . Натуральні підсолоджувачі більш корисні , тому вони переважніше , ніж білий і темний цукор. Зменшіть кількість меду або сиропу на 10 % , так як вони більш солодкі , ніж цукор . Майте на увазі , що смак і аромат зміниться.

Штучні підсолоджувачі не найкращий варіант для здорової людини , вони краще підходять діабетикам. дієтична випічка

Найкраще почати поступово зменшувати порцію цукру в рецепті вашої улюбленої випічки. Якщо ви любите солодке , почніть з 2 столових ложок цукру і дійдіть до того , що вполовину зменшите кількість підсолоджувачів.

молочні продукти

Якщо ви готуєте торт з молочними продуктами ( не класичний сирний торт або мус ) , тоді можна без проблем замінити вершки і сир менш калорійними ( 5 % жирності) , а сметану – на йогурт. Відповідний сир для випічки , який містить менше вологи , наприклад , рікотта , який часто називають сиром.

борошно

Домашні пироги цілком можливо випікати без білого борошна . Найкраще вибирати цельнозерновую борошно , яка більш корисна для здоров’я і дієти. Треба враховувати , що темна борошно важча.

При заміні : 1 склянку білого борошна = ¾ склянки пшеничного борошна + ½ пакетика розпушувача .

шоколад

Щоб солодка випічка стала більш корисною , додавайте шоколад , який містить більше відсотків какао , наприклад , 70 % і вище. Зменшіть кількість шоколадних добавок (стружка поверх торта або шоколадні чіпси в печивах ) .

Замініть шоколад порошком какао. Коли ви топіть шоколад в суміш для торта або крему , замініть половину кількості шоколаду – порошком какао (його також слід вибирати з великим відсотком какао- бобів) . При додаванні шоколаду у випічку , кількість цукру можна поступово знизити .

Читати ще :  Котлети по Дюкану

При заміні : 50 грам шоколаду = 6 столових ложок какао -порошку

Горіхи і мигдаль

Зменшіть кількість волоських горіхів і мигдалю у випічці . Незважаючи на корисні властивості горіхів , вони багаті калоріями і тому, завжди можна зменшити кількість цих добавок в домашній випічці.

Печіть на здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *