Японська дієта

Японська дієта

Японська дієта неодноразово була названа найбільш здоровою і корисною. Може від того , що їжа для японців , це скоріше ритуал , цей народ вже багато років , незважаючи на моду , слід своїм традиціям в їжі.
Японці їдять паличками , невеликими порціями і від цього тільки виграють в тривалості та якості життя. На сайті www.dietarium.ru можна розглянути один з варіантів японської дієти , яка була розроблена для схуднення. Основним інгредієнтом в меню японської дієти , звичайно , є морські продукти , багаті мінералами і корисними речовинами. Дуже важливо , щоб схуднення з японською дієтою було збалансованим , з великою кількістю овочів і рясним питвом.

Японська дієта

А японці в звичайному харчуванні майже повністю заперечують жирну їжу , воліють кілька разів на день їсти рис невеликими порціями. Рис – основний продукт , з якого готують також пиво і горілку. Японці їдять очима. І це значить , не те , що ви подумали. Сусідка Маша , вперше потрапивши у готель зі шведським столом , теж спочатку їла очима , потім виклала все що бачила на тарілку , а незабаром ледве вилізла зі столу. Японці , знають толк в оформленні страв. Якщо ви помічали , страви японської кухні дуже барвисті , симетричні і більше схожі на витвір мистецтва.

Японці готують майже все, що живе в море. Трохи дивне захоплення отруйною рибою – фугу , від якої , якщо не приготувати її строго за правилами , можна померти. Цю рибу в Японії з’їдають 1,5 тонни на рік. А ми вважаємо , що чи не ризикуємо , коли кладемо в рот смажений в глибокому маслі пиріжок . Але це як бомба уповільненої дії , відразу звичайно не паралізує , але з часом не дуже добре позначиться на здоров’ї.

Читати ще :  Разгрузочные дни на гречневой крупе

Найголовніше , що приходить на розум , коли заводиш розмову про японську кухню – це суші . Вони бувають різними і дуже красиво виглядають на тарілці , сира риба надає цьому блюду незвичайний смак , а зверху вона обгорнута упаковкою з морських водоростей. Є різні види суші – це нігірі ( маленькі кульки з рису з рибою ) , класичні норімаки (рис і морепродукти , загорнуті в сушені водорості) , темакі ( рулетики ) .

Якщо ви вирішили схуднути , то , напевно, треба придивитися до японської кухні . Адже , ми так рідко бачимо повних японців , значить вони знають як схуднути без дієт. Звичайно , якщо ви не проти великої кількості овочів і морепродуктів.

Рецепт японської кухні

Японський салат з брокколі – 62 калорії

склад:

1 кг броколі , розібраного на суцвіття

2 столові ложки соєвого соусу

Соус: 1 чайна ложка гірчиці

1 столова ложка соєвого соусу

Приготування:

1 . Довести воду до кипіння , додати брокколі.

2 . Відварити брокколі протягом 3 хвилин , злити воду , промити холодною водою.

3 . Додати 2 столові ложки соєвого соусу і перемішати.

4 . В іншій мисці змішати гірчицю і 1 столову ложку соєвого соусу.

5 . Вилити соус на брокколі , перемішати і подати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *