Кава знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера

Фото: depositphotos.com

Канадські вчені з інституту Крембиля провели дослідження і вивчили, як в залежності від ступеня підсмажування кави він взаємодіє з тау-білками і бета-амилоидами.

На основі досліджень 2011 року, фахівці вирішили з’ясувати, яка присутній взаємозв’язок між кавою, хворобами Альцгеймера і Паркінсона. Для цього дослідники вибрали один сорт кави — арабіку різного ступеня обжарювання: слабкою, сильною і обжарювання без кофеїну. З’ясувалося, що максимальну взаємодію тау-білків і бета-амілоїд відбувається з кавою сильної обжарювання і обжарювання без кофеїну. З цього дослідники зробили висновок, що саме обсмаження кави дозволяє протистояти хвороб Альцгеймера і Паркінсона.

Всього розглядалося шість компонентів кави. Саме фенилинданы — антиоксиданти, які з’являються під час обжарювання, інгібують білки бета-амилоиды і тау-білки.

Також китайські вчені нещодавно з’ясували, що регулярне вживання кави знижує ризик розвитку розацеї. Це досить поширене захворювання, але у любителів кави менше шансів захворіти.

Читайте також

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *