Морська капуста: чим вона корисна?

Багато проблем зі здоров’ям у мешканців великих міст пов’язані з недоліком йодисті речовин. Йод і його нестача викликають хвороби щитовидної залози та загальне погіршення імунітету. Звичайно, можна купувати в аптеці таблетки і сиропи з вмістом йоду. А можна звернутися за допомогою до природних дарів моря — водоростям.

Медики розповіли сайту МедикФорум, що найбільш відомий продукт, багатий на йод — морська капуста. Її можна додавати в салати і супи і є просто так. Є ті, хто недолюблює її з-за смаку або запаху. В такому випадку можна їсти продукти, у складі яких є агар-агар, що отримується як раз з морських водоростей. Це — зефір і мармелад, а також імітація ікри риб.

Чим же так корисна морська капуста для людини? По-перше, вона у великій кількості містить вже згаданий йод. Також є в ній фтор, калій, марганець, залізо. Всі ці елементи важливі для організму.

Варто відзначити ще, що морська капуста мало калорійна, а її введення в раціон допомагає знизити вага: щитовидна залоза і її здоров’я впливає на якість обміну речовин.

Японці, як відомо, входять у число націй з великою тривалістю життя. Це не в останню чергу пов’язано з вживанням морської капусти. Тому вона буде корисна і для літніх людей, і для дітей.

Дуже цінна властивість морської капусти полягає в її здатності рятувати організм від радіоактивних металів, токсинів та інших шкідливих речовин. Тому ті, хто часто їдять її, менше страждають від онкологічних захворювань.

Якщо ви вирішили включити морську капусту в своє меню. уникайте вже готових салатів з нею: оцет, що міститься в них, погано впливає на користь від водоростей. Краще купувати саму капусту і робити салат з нею вдома.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *