Названі 5 особливо цінних для серця продуктів

Наукові фахівці визначилися із «золотою п’ятіркою» продуктів, здатних покращувати роботу серця, про це повідомив Medical News Today.

Вчені регулярно складають рейтинги та списки корисних продуктів харчування. В цей раз в ТОП-5 поліпшують функції міокарда продуктів виявилися включені:

Спаржа. Ймовірність хвороби коронарних артерій і інсультів вчені пов’язують з високим рівнем в організмі людини амінокислоти гомоцистеїну. У спаржі міститься багато фолієвої кислоти, яка допомагає запобігти накопичення цієї речовини.

Ягоди. Вони містять у своєму складі неймовірну кількість мікроелементів, які покращують стан організму, при цьому ягоди відрізняються вкрай низьким вмістом жиру. Особлива цінність ягід – високий рівень антиоксидантних поліфенолів, які зменшують ризик запалень, що ведуть до розвитку хвороб серця.

Насіння льону. Вживання лляної олії і насіння льону сприяє зниженню підвищеного тиску і мінімізує накопичення холестеринових бляшок в артеріях та судинах. Цей ефект забезпечує багате вміст омега-3 жирних кислот.

Бобові. За словами лікарів, квасоля, горох, нут, сочевиця насичені клітинними, білковими та антиоксидантні поліфенолами, — всі ці нутрієнти сприяють поліпшенню кровотворення і прохідності судин.

Брокколі. За даними цілого ряду наукових досліджень, регулярне вживання брокколі сприяє зниженню рівня холестерину, надлишок якого пов’язаний з появою атеросклерозу – головного чинника не тільки інфарктів і інсультів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *