Шестиразове харчування для здоров’я корисніше, ніж триразове

Шестиразове харчування для людей, що мають зайву вагу, може бути більш корисним, ніж традиційний триразовий прийом їжі. До такого несподіваного висновку прийшли дослідники з Університету Афін у Греції.

Дослідження за участю жертв ожиріння, мають преддиабета або діабет другого типу, продемонструвало, що ті люди, які харчувалися мало, але часто, значно краще контролювали цукор в крові і в порівнянні з тими, хто отримував традиційні три прийоми їжі в день. Дослідники спостерігали за добровольцями, поміщеними на спеціальну дієту, протягом 6 місяців. Всі вони отримували приблизно однакову кількість калорій, але дотримувалися різного числа прийомів їжі в день. Половина учасників перебувала на шестиразовом харчуванні, а друга половина брала їжу тричі на день. Через три місяці обидві групи поміняли режими.

З’ясувалося, що ті люди, які знаходилися на шестиразовом харчуванні, знизили у своєму організмі показники глікірованого гемоглобіну і глюкози, що говорило про кращому контролі рівня цукру в крові, як показало дослідження. Серед жертв преддиабета і людей серйозно з порушеною толерантністю до глюкози шестиразове харчування також зменшило кількість різких стрибків інсуліну в крові, а період, необхідний для досягнення пікових показників глюкози в крові після вживання цукру, вдавалося значно продовжити.

У дослідженні взяли участь 47 осіб, отримували однакову кількість калорій. Учених цікавило, яким чином різне число прийомів їжі на добу впливає на стан здоров’я людей, на контроль ваги і на різні аспекти діабету. Відзначимо, що попередні дослідження демонстрували можливість екстремальної втрати ваги звертати назад діабет. Але всі учасники тих досліджень суттєво знижували рівень голоду і об’єм їжі після переходу на шестиразове харчування порівняно з тими, хто дотримувався традиційного триразового. Нині ж кількість калорій обмежене не було, змінювався лише режим.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *