Вчені: хміль знижує рівень поганого холестерину і цукру

Співробітники університету штату Орегон з’ясували, що хміль володіє здатністю знижувати рівень холестерину і цукру в крові, а також нормалізувати вагу.

В хмелі міститься природний флавоноїд – ксантогумол. Вчені провели експеримент на лабораторних гризунах, яких тримали на дієті з високим рівнем холестерину, а також різні рівні ксантогумола.

У порівнянні з мишами, не дотримуються дієти, найвища доза ксантогумола знизила рівень «поганого» холестерину лабораторних щурів на 80%, рівень інсуліну на 42%, і їх рівень ІЛ-6 (інтерлейкіну 6), — биомаркера запалення, на 78%.

Крім того, вага тварин на высокохолестериновой дієті зростав, однак ті гризуни, які одержували флавоноїд, були схильні до ожиріння на 22% менше своїх родичів. У природі ксантогумол зустрічається в хмелі і пиві. «Корисна» доза цієї речовини для людини, вагою близько 70 кг, складає не більше 350 мг у день.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *