У Роскачестве розповіли, як вибрати пельмені

Фото: depositphotos.com

У Роскачестве розповіли, як правильно вибрати хороші пельмені.

По-перше, фахівці відзначають, що склад на упаковці має бути якомога простішою. У класичному складі пельменів міститься фарш м’ясний, цибуля ріпчаста, сіль, перець, борошно, вода і яйця. Експерти уточнюють, що потрібно звернути пильну увагу на слово “спеції”, так як вони бувають різні і часто не завжди корисні. В гіршому випадку під “спеціями” може згадуватися глутамат натрію підсилювач смаку.

“Склад страви повинен бути гранично простий і зрозумілий. Ідеальні пельмені повинні містити всього сім інгредієнти: фарш м’ясний, цибуля ріпчаста, сіль, перець, борошно, воду і яйця”, — пояснили в Роскачестве.

Пельмені діляться на кілька категорій від “А” до “Д”. В залежності від категорії можна зрозуміти, скільки відсотків м’яса міститься в продукті. Наприклад, категорія “А” містить не менше 80% відсотків. У категорії “Б” м’яса вже менше (60%). “Елітні”, “Яловичі”, “Телячі” і “Східні” пельмені відносять до цієї категорії. У категорії “В” — 40% (“Руські”, “Сибірські”, “Столові”, “Традиційні”, “Сабантуй”), “Р” — 20% і в категорії “Д” менше 20% м’яса.

Перед покупкою слід звернути увагу на термін придатності продукту. Пельмені можуть зберігатися півроку в замороженому вигляді. Температура зберігання повинна бути нижче 10 градусів Цельсія.

Також Роскачество повідомило, що вони мають намір перевірити якість пельменів, які продаються у магазинах.

Читайте також