Горіхи можуть бути «ліками» від діабету

Регулярне вживання волоських горіхів може вдвічі знизити ризик діабету другого типу. Із заявою про це виступили вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, які проаналізували дані масштабного дослідження за участю понад 34 000 осіб.

Зокрема, були вивчені дані Національного обстеження стану здоров’я і харчування (NHANES), які стосувалися кількох десятків тисяч американців віком 18-85 років. В результаті такого аналізу автори роботи зробили висновок: щоденне споживання волоських горіхів в кількості 30 грамів знижує ймовірність виникнення діабету другого типу на 47%.

При цьому вчені констатували: вживання волоських горіхів корелює зі зниженням ризику діабету незалежно від віку, статі, раси, освіти, ІМТ та інтенсивності фізичних навантажень.

«Діабетики часто мають підвищені показники кров’яного тиску, холестерину або тригліцеридів, що може збільшити ризик серцевих захворювань та інсульту. Волоські горіхи, будучи багатим джерелом поліненасиченого жиру, а конкретно альфа-ліноленову кислоти, різновиди омега-3 жирних кислот, сприяють зменшенню ймовірності розвитку даних патологій», — резюмували дослідники.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *